Ga jij binnenkort jouw tuin opnieuw inrichten en weer leven inblazen? Of ben je van plan om een compleet nieuwe tuin te ontwerpen en in te richten? Heb jij voldoende tuin inspiratie? In de praktijk blijkt dat het bij mensen nogal eens aan ideeën ontbreekt. Belangrijk om rekening mee te houden bij het inrichten van een tuin is dat je kiest voor materialen die duurzaam zijn en langdurig mee gaan. Dit voorkomt namelijk dat je na verloop van tijd weer kosten moet maken om de materialen te vervangen. Betonnen elementen zorgen ervoor dat jij lang kunt genieten van je tuin. Concreet Beton maakt alle betonnen elementen helemaal op maat zodat jij over een unieke tuin beschikt.

Doe tuin inspiratie op met betonnen elementen

Los van de praktische kant, wil je uiteraard ook een tuin die er aantrekkelijk uitziet. Er zijn diverse prefab beton elementen die ervoor zorgen dat je tuin een prachtige uitstraling krijgt. Denk hierbij aan betonnen bloembakken of een betonnen drinkblad voor vogels die compleet naar wens zijn te maken. Zorg voor een stijlvolle afwerking van je vijver met betonnen vijverranden. Of kies voor betonnen penantafdekkers voor je poort of betonnen afdekkers op je schutting. Daarnaast bieden betonnen keerwanden een uitkomst wanneer je in jouw tuin te maken hebt met hoogteverschil. Lees deze blog voor meer tuin inspiratie.

Beton is duurzaam en helemaal naar wens te maken.

Betonnen bloembakken

Bloembakken van beton zijn erg populair om te plaatsen in een tuin. Dit mooie product brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Zo zijn betonnen bloembakken erg onderhoudsvriendelijk en bestand tegen nagenoeg alle weersomstandigheden. Ze zijn dan ook speciaal ontworpen tegen harde windstoten en regenachtig weer. Dankzij de lange levensduur van betonnen bloembakken vormt dit een prima alternatief ten opzichte van bloembakken van graniet, steen en marmer. Het is mogelijk om een unieke bloembak compleet naar wens te laten ontwerpen.

Een betonnen trap in je tuin

Heb je in je tuin te maken met hoogteverschil? Het gebruik van betontreden geldt hiervoor als tuin inspiratie en een mooie, duurzame oplossing. Een strakke betonnen trap geeft een mooie stijlvolle aanblik en vormt een toegevoegde waarde in je tuin. Zoals gezegd geldt beton hier ook weer als duurzaam en weerbestendig product. We maken iedere trap compleet op maat zodat deze perfect in jouw tuin en bij jouw plannen past.

 

Tuin inspiratie voor hoogteverschil in je tuin

Ben je op zoek naar meer inspiratie om hoogteverschil te overbruggen in je tuin? Naast betontreden vormen betonnen keerwanden ook een uitkomst. Betonnen keerwanden zorgen voor een strakke afwerking van de wand in je tuin. Daarnaast heeft het functionele eigenschappen om het hoogteverschil op te vangen of om een erfscheiding te creëren. Dankzij het eigentijdse karakter van deze keerwanden is dit eenvoudig in een tuin in te passen.

Tuin inspiratie voor betonnen afdekkers

Zoek je naar een strakke manier om je poort of schutting af te werken? Wij maken betonnen penantafdekkers voor je poort en betonnen afdekkers voor je schutting. Deze komen in alle kleuren en vormen waarmee je deze compleet naar wens kunt laten ontwerpen. Deze betonnen paalmutsen bieden bescherming aan de schutting of poort tegen weerinvloeden. In feite vormt een betonnen afdekker een sierlijk afdakje voor een paal. Daarmee vormt het dan ook een leuke toevoeging en bron van tuin inspiratie.

Betonnen vijverranden

Wil je een vijver in je tuin aanleggen en ben je nog op zoek nog naar inspiratie? Een vijver brengt leven in de tuin en is natuurlijk een mooie eyecatcher. Met het aanleggen van een vijver moet je rekening houden met de verschillende onderdelen van een vijver zoals bijvoorbeeld de vijverranden. De rand van een vijver bepaalt de uitstraling van een vijver. Bedenk vooraf hoe je door middel van de betonnen vijverranden de vijver en je tuin een sierlijke uitstraling wilt geven. Het is belangrijk dat de vijverrand naadloos integreert in de vijver zodat bijvoorbeeld de vijverfolie niet meer zichtbaar is.

Meer tuin inspiratie?

Wij denken graag met je mee om betonnen elementen in jouw tuin te plaatsen en volledig te laten integreren in je tuin. Beton is in iedere vorm te maken, vandaar dat we graag een tekening op maat maken. Zo krijg je altijd betonnen materialen die jouw tuin compleet uniek maken. Neem voor meer informatie en tuin inspiratie contact met ons op of bekijk onze website.