Betonnen infiltratieput: efficiënte afvoer van regenwater

Infiltratieputten vormen een mooie oplossing voor het vele regenwater dat in Nederland jaarlijks valt. Een betonnen infiltratieput vangt het overtollige regenwater van stortbuien op, als een buffer, en zorgt voor een goede afvoer van dit regenwater. Concreet Beton maakt al jarenlange betonnen putten en is gespecialiseerd in het maken van betonnen infiltratieputten. Met een betonnen infiltratieput voorkomt u dat het riool overbelast raakt bij hevige regenbuien.

Direct contact opnemen

Infiltratieput kopen en aanleggen

Wij ontwikkelen aan de hand van uw wensen een betonnen infiltratieput op maat. Afhankelijk van de afmetingen en eisen maken wij een infiltratieput berekening. Een infiltratieput aanleggen is iets dat u eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Het aansluiten van de infiltratieput van beton op het afwateringsysteem voert u ook zelf uit. Hierdoor heeft u een compleet werkend hemelwaterafvoersysteem. Voor meer informatie over infiltratie putten neemt u contact met ons op. We geven u graag een concreet advies.

Neem contact op

Wat is een betonnen infiltratieput?

Een infiltratieput is een afvoerend systeem voor regenwater. Het is een bewezen concept dat als buffer van regenwater werkt. Betonnen infiltratieputten zijn een effectieve oplossing tegen de toenemende val van grote hoeveelheden regenwater in Nederland. Sluit alle hemelwatervoorzieningen op de put aan, hierdoor verdwijnt al het regenwater in de put. Via de put infiltreert het water in de grond. Het is daarnaast een duurzame, goedkope en efficiënte oplossing ten opzichte van bijvoorbeeld een infiltratiekrat.

Wat zijn de voordelen van een infiltratieput?

Infiltratieputten hebben een groot direct bufferend vermogen. Dit beteken dat zij grote hoeveelheden water kunnen opslaan. Beton is daarnaast vormvast, dat is bijvoorbeeld een plastic of kunststof krat niet. Een infiltratie put is relatief snel geplaatst, is mede daardoor interessant qua prijs en heeft een duurzame werking. Er zitten daarnaast gaten in de betonnen put waardoor het water zich kan mengen in de grond. Dit zorgt ervoor dat in periode van droogte uw grond wordt voorzien van water. Daardoor heeft uw grond altijd de juiste vochtbalans dankzij de regenwater infiltratieput.

Wat kost een betonnen infiltratieput?

Bij een betonnen infiltratieput werken we met standaard oplossingen, maar het is uiteraard ook mogelijk om deze compleet op maat te laten maken. Hierbij geldt wel dat een complete infiltratieput goedkoper is dan losse betonringen. We maken altijd op basis van de situatie en opdracht een concrete infiltratieput berekening. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op, we gaan graag met u in gesprek.

Overige vormen van vuilwerk beton

Er zijn diverse vormen van vuilwerk beton dat Concreet Beton voor u uit handen neemt. Naast infiltratieputten ontwikkelen wij ook prefab strokenfunderingen, betonnen poeren en betonnen lateien. Bekijk de pagina’s en informeer naar de mogelijkheden.