De vraag naar een prefab stroken fundering en betonnen funderingsbalken neemt toe. Deze manier van produceren levert diverse voordelen op in de uitvoering. Met name in de woningbouw en utiliteitsbouw zijn deze prefab funderingsbalken interessant. Daarnaast gebruikt Concreet Beton deze maatwerk beton oplossing voor tuinhuizen, veranda’s, serres en vijvers. De zogeheten kleinere constructies. In deze blog vertellen we alles over deze manier van werken en waarom dit aan populariteit wint.

Het werken met een prefab stroken fundering levert vele voordelen op

Wat is een stroken fundering?

In feite is een stroken fundering een methode om op staal te funderen. Dat betekent in dit geval funderen op de vaste grond. Twee stroken aan weerszijden van de fundering dragen de belasting van de constructie over naar de grond.

 

Prefab betonwerk levert tijdwinst op

Het werken met een prefab stroken fundering levert enorm veel tijdwinst op. De onderdelen worden namelijk in de werkplaats gemaakt. De bekisting hoeft daardoor niet op locatie in elkaar gezet te worden. Daardoor hoeft deze ook niet handmatig met beton te worden afgevuld. De geprefabriceerde onderdelen van beton worden aan de hand van mallen in de werkplaats gemaakt. Hierdoor neemt de bouwtijd op de locatie aanzienlijk af. Hierdoor bespaar je ook op de inzet van personeel op de bouwplaats.

Prefab Strokenfundering - Concreet Beton

Prefab beton staat voor kwaliteit

Wij maken een prefab stroken fundering vaak voor tuinhuizen en tuinmuren, serres, veranda’s en tuinkamers. Daarnaast is dit prefab beton ook voor gemetselde bloembakken, vijvers en vlonders een ideale oplossing. Het is een veel gekozen methode omdat de kwaliteit van prefab betonwerk constant is. Het is mogelijk om te kiezen voor standaard prefab funderingsblokken of juist echte maatwerkoplossingen te laten ontwerpen.

 

Zelf prefab stroken fundering leggen

Ga je binnenkort een kleine bouwconstructie maken voor bijvoorbeeld een tuinhuis, serre of veranda? Het werken met prefab elementen is een goede keuze. Je kunt de elementen namelijk zelf vervoeren, ze zijn al klaar voor gebruik en je legt ze relatief eenvoudig om een goede fundering te vormen voor je constructie. Je hoeft zelf geen bekisting te maken en wij zorgen ervoor dat de juiste berekeningen worden gebruikt. Uiteraard stemmen we het maken van de fundering graag af, zodat deze maximaal aan je wensen voldoet.

 

Prefab betonelementen

Naast geprefabriceerde strokenfunderingen hebben we ook prefab stelpoeren en een prefab plaatfundering ontwikkelt. Het werken met een prefab stelpoer is nauwkeuriger en efficiënter. Daarmee biedt het een interessante optie bij een kleine constructie zoals bijvoorbeeld een tuinhuisje. We denken graag met je mee om de juiste maatwerkoplossing te kiezen. Hoe je namelijk tussen een plaatfundering of strokenfundering? We leggen het je graag uit. Hier lees je meer over prefab betonwerk van Concreet Beton.